Betway Premier League Darts, ronde 12

Afgelopen week zagen we Raymond van Barneveld afhaken als het gaat om een plek bij de top 4. Hij won maar 1 van zijn 2 duels en dat is te weinig om nog kans te maken op een plek in de halve finale. Adrian Lewis gooide vorige week een 9 darter en dat was 4 jaar geleden voor het laatst gebeurd in de premier league. Adrian Lewis en Michael van Gerwen spelen vandaag twee partijen. Deze week spelen de heren in Bournemouth en wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op de Betway Premier League Darts, ronde 12.

Michael van Gerwen – Peter Wright
Vorige week speelde Van Gerwen 6-6 gelijk tegen Anderson in een partij waarin we geen breaks zagen. Dat was de vierde partij ooit uit de geschiedenis van de Betway premier league darts. Het was niet zo dat beide spelers kans op kans miste om een break te maken. Als Van Gerwen Bournemouth International Centretwee dubbels heeft gemist om een break te plaatsen is het veel. Zo dicht lag het tegen elkaar aan. Wright verloor van Thornton met 2-7 en zakt langzaam weg in het klassement. Het was met name Wright die ontzettend veel dubbels miste waar Thornton optimaal van wist te profiteren. Het geeft de huidige vorm aan van Wright die wel goed begon aan dit toernooi. Voor deze wedstrijd verwachten we een zege voor Van Gerwen. De eerste ontmoeting won Van Gerwen met 7-2. De 1X2 odd ligt rond de 1.35 en dat vinden we te laag om er single op te gokken. We zullen deze odd later gebruiken in een combinatie weddenschap met een andere wedstrijd.

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis
Afgelopen week wist Van Barneveld de kansen die het kreeg tegen Taylor niet te benutten. Zijn dubbels lieten hem opnieuw in de steek, net zoals dat de weken daarvoor het geval was. Het lijkt een onmogelijke opgave te worden om nu nog bij de beste 4 van de betway premier league darts te komen. Lewis stond 4-1 voor in zijn partij tegen Wade maar kwam daarna in een dip terecht en Wade won 4 games op rij. Bij 4-5 wist Lewis op tijd de rug te rechten en dat deed hij op zeer bijzondere wijze met een 9 darter. Dit gaf hem uiteindelijk zo’n boost dat hij meteen Wade brak en uiteindelijk met 7-5 wist te winnen. Een belangrijke overwinning voor Lewis die nu iets steviger in de top 4 staat. De eerste wedstrijd tussen deze twee eindigde in een overwinning van Lewis met 7-5. Dat was één van de vele partijen waarin Van Barneveld de kansen niet wist te benutten. Voor deze partij geven we opnieuw het voordeel aan Lewis, omdat hij in een betere vorm steekt. We gokken 3/10 units op een zege van Lewis tegen een 1X2 odd van 1.91 bij bookmaker Betway.

Gary Anderson – James Wade
Anderson pakte een punt tegen Van Gerwen in een partij zonder breaks. Net als Van Gerwen kreeg ook Anderson niet veel kansen om zijn tegenstander te breaken. Door het punt staat Anderson nog net op plaats 4 met één puntje voorsprong op Wade. En dat is zijn tegenstander van vanavond. Wade begon slecht in de partij tegen Lewis en kwam al snel 1-4 achter. Hij knokte zich echter terug naar 5-4 maar toen gooide Lewis een 9 darter en kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk won Wade geen leg meer en verloor hij met 5-7. Daardoor is deze wedstrijd van groot belang voor Betway PLWade. Wanneer hij deze wedstrijd verliest zal het gat met de top vier, in het meest gunstigste geval, op 2 punten komen. Voor ons is deze wedstrijd moeilijk te voorspellen. De eerste wedstrijden eindigde in 6-6. We gokken niet op deze wedstrijd uit de betway premier league darts.

Phil Taylor – Robert Thornton
Taylor won zijn partij tegen Van Barneveld met 7-5 maar op het laatst ging het moeizaam voor de huidige koploper van de betway premier league darts. Thornton won zijn eerste partij tegen Wright met 7-2, mede door veel missers op de dubbels door Wright. Maar in de partij tegen Van Barneveld verloor Thornton met 4-7 in een rommelige wedstrijd waarbij beide spelers niet in een goed ritme kwamen. Door het gelijke spel van Van Gerwen en Anderson heeft Taylor inmiddels een voorsprong van 4 punten, maar Taylor heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Voor dit duel verwachten we opnieuw een zege van Taylor. De 1X2 odd voor Taylor is 1.27 en dat is te laag voor een single bet maar wij combineren hem met de 1X2 odd van 1.33 bij Van Gerwen – Wright. We wedden er 3/10 units op tegen een odd van 1.69 bij bookmaker Kroon.

Adrian Lewis – Michael van Gerwen
Beide spelen voor de tweede keer vanavond en dat is altijd lastig om te voorspellen. Wil Van Gerwen nog als koploper het klassement van de betway premier league darts winnen dan zal hij deze partij moeten winnen. De eerste ontmoeting tussen deze twee eindigde in een 7-4 zege voor Van Gerwen. De odd voor Van Gerwen is in onze ogen te laag en daarom gokken we niet op deze wedstrijd uit de betway premier league darts.

Stand na ronde 11 P W G V +/- LWAT Pts
Phil Taylor 12 9 2 1 +30 27 20
Michael van Gerwen 11 6 4 1 +22 25 16
Adrian Lewis 11 7 1 3 +10 25 15
Gary Anderson 11 6 2 3 +8 18 14
James Wade 12 6 1 5 +1 23 13
Peter Wright 11 4 3 4 -4 16 11
Raymond van Barneveld 12 4 1 7 -4 21 9
Robert Thornton 12 2 2 8 -23 10 6

Andere top bookmakers om te wedden op Betway premier league darts zijn

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker