Australië

De FFA (Football Federation Australia) is opgericht in 1961 en maakt sinds 1963 deel uit van de FIFA. Sinds 2006 is het lid van de AFC, de Aziatische voetbalorganisatie. Voorheen zat Australië bij de Oceanië groep maar omdat het meer concurrentie wilde dan alleen maar Nieuw-Zeeland is het overgestapt naar de AFC. Nu speelt het tegen gerenommeerde landen als Japan en Zuid-Korea waardoor het zelf beter wordt. Het hoofdkwartier van de Australië voetbalbond is gevestigd in Sydney. De bondscoach die moet proberen om de tweede ronde te bereiken tijdens het WK 2018 in Rusland is Bert van Marwijk. Hij volgt Ange Postecoglou op die opstapte na zich geplaatst te hebben. Van Marwijk neemt onder andere schoonzoon Mark van Bommel mee in zijn technische staf.

Kwalificatie Australië WK voetbal 2018

De AFC kwalificatie is voor Australië geen makkelijke opgave geweest. Het stroomde tijdens de tweede ronde van het proces in en won uiteindelijk de poule om door te gaan naar de laatste WK voetbal 2018poulefase van de kwalificatie. Samen met Japen en Saudi-Arabië kwam Australië in poule B terecht. Daar eindigde het als derde met hetzelfde aantal punten als Saudi-Arabië maar met een slechter doelsaldo. Het moest een play-off spelen tegen Syrië die het maar moeizaam won en daarna moest er nog een intercontinentale play-off gespeeld worden tegen Honduras. In eigen huis maakt Australië het af door met 3-1 te winnen nadat de eerste wedstrijd in 0-0 was geëindigd.

Voorgaande WK’s

Voor de vierde keer op rij weet Australië zich nu te plaatsen voor het WK en mag dus onderhand een zekerheid zijn op dit mondiale eindtoernooi. Australië maakte in 1974 het debuut maar kon niet overtuigen en eindigde in de eerste ronde. Het beste resultaat is de tweede ronde tijdens het WK 2006. Het afgelopen WK in Brazilië eindigde Australië in een poule met Nederland in de eerste ronde.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Mathew Ryan, Mitchell Langerak, Danny Vukovic, Milos Degenek, Alex Gersbach, Matthew Jurman, Bailey Wright, Aziz Behich, Ryan McGowan, Trent Sainsbury, Josh Risdon, Mark Milligan, Craig Goodwin, Aaron Mooy, James Troisi, Mile Jedinak, Massimo Luongo, Jackson Irvine, Tom Rogic, James Jeggo, Tim Cahill, Mathew Leckie, Tomi Juric, Robbie Kruse en Nikita Rukavytsya.

Sterspeler

Tim Cahill is inmiddels 37 jaar oud en dit zal zijn laatste toernooi worden voor Australië. Bij is met 50 goals topscoorder van zijn land. Ervaring heeft hij natuurlijk genoeg gezien zijn leeftijd en zijn periode in Engeland bij Everton. De afgelopen jaren is hij over de wereld gaan zwerven om waarschijnlijk nog wat extra geld te verdienen. Zo speelde hij in New York, Shanghai, Hangzhou en is hij sinds 2016 weer terug in eigen land bij Melbourne City. Het zal het laatste kunstje worden bij de nationale ploeg en hij hoopt eindelijk eens een tweede ronde te halen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker