Australian Open 2019 voorbeschouwing

Maandag 14 januari start het eerste Grand Slam van het jaar met de Australian Open 2019. In Melbourne zal over twee weken duidelijk worden wie zich de winnaar mag noemen van de Australian Open 2019. Federer en Djokovic gaan voor een zevende zege terwijl het de vraag is hoe Murray en Nadal er fysiek voorstaan. Of gaat de winst dit jaar naar iemand van buiten de fab four? Wij van gokken op sport geven naast tips om Formule1 en PDC darts ook tips en een voorbeschouwing om te gokken op Australian Open 2019.

Australian Open 2019 (hard)

De Australian Open is geen ATP toernooi maar een ITF toernooi, net zoals de andere drie grand slam toernooien. Voor de winnaar van een grand slam liggen 2000 punten te wachten en een hele hoop prijzengeld. Het prijzengeld is in vergelijking met vorig jaar 10% verhoogd waardoor de winnaar nu 4,5 miljoen Australische Dollars in ontvangst mag nemen. Dat is ongeveer $3,15 miljoen in USD. Alle bedragen hieronder zijn in USD. Wanneer je als speler deelneemt aan de Australian Open 2019 krijg je altijd $35.000. In de tweede ronde is het prijzengeld $59.5000, derde ronde is $115.500 waard. De eerste week overleven is goed voor $227.500 en de kwartfinale heeft een prijzengeld van $455.000. De halve finale halen levert $875.000 op en de finalist heeft gegarandeerd $1,75 miljoen te pakken.

Er zijn 128 spelers actief en iedereen start in de eerste ronde. De uiteindelijke winnaar moet dan ook zeven wedstrijden op rij winnen om zich tot winnaar te kronen. Het format is zoals gebruikelijk op grand slams een best of five sets. De top acht geplaatste spelers zijn Djokovic (1), Nadal (2), Federer (3), Zverev (4), Anderson (5), Cilic (6), Thiem (7) en Nishikori (8). Del Potro heeft zich teruggetrokken en komt vanwege een blessure niet in actie. Haase heeft de eerste ronde geloot tegen Garcia-Lopez. Voor een compleet overzicht van alle spelers en het speelschema verwijzen we naar deze link.

Australian Open 2019 favorieten

Nadal en Murray zijn in onze ogen absoluut geen favoriet voor de eindzege. Nadal gaat zonder enige vorm van wedstrijdritme beginnen aan Australian Open 2019. In een voorbereidingstoernooi kon hij al niet spelen en datzelfde geldt voor exhibitie toernooi. We zagen Murray vorige week al met veel moeite over de baan sjokken en inmiddels heeft hij aangegeven dat zijn lichaam het niet meer aan kan. Hij gaat stoppen tijdens Wimbledon mocht hij daarvoor nog in staat kunnen zijn om te spelen, anders zou de Australian Open 2019 wel eens zijn laatste toernooi kunnen zijn.

Djokovic had in Doha in drie partijen veel moeite en verloor uiteindelijk ook Bautista-Agut in de halve finale. Toch verwachten we dat hij er wel zal staan dit toernooi. Federer maakte een sublieme indruk tijdens de Hopman Cup door alle single partijen te winnen, ook van ATP Finals winnaar Zverev. De laatste twee jaar wist Federer steeds het toernooi te winnen en een finale Federer vs Djokovic zou natuurlijk geweldig zijn. Dan zou er altijd een speler het record van zeven overwinningen te pakken hebben. De boomakers geven Djokovic de beste kans met een odd van 2.25 terwijl Federer 5.25 krijgt. Daar valt volgens ons veel meer value uit te halen.

Gokken op Australian Open 2019 doen we met 1/10 unit op Federer tegen een odd van 5.25 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op Australian Open 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker