ATP World Tour Finals 2016 voorbeschouwing

Het einde van het tennisjaar is in zicht met het laatste toernooi dat op de ATP kalender staat, de ATP World Tour Finals 2016 in de O2 Arena in Londen. Wat wordt gezien als WK voor tennissers. De beste acht spelers van het afgelopen tennisjaar hebben zich gekwalificeerd voor dit toernooi. Door afzeggingen van Federer en Nadal, beide door blessures, mogen de nummer 9 en 10 van dit jaar deelnemen. Djokovic won de afgelopen 4 jaar het toernooi, lukt het hem om dit prestigieuze toernooi voor de vijfde keer op rij te winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op ATP World Tour Finals 2016.

ATP World Tour Finals 2016 (indoor hard)
Zondag begint het ATP World Tour Finals 2016 in de O2 Arena te Londen. Het afsluitende toernooi van de ATP kalender dat wordt gezien het WK voor tennissers. De beste 8 spelers van het afgelopen jaar worden ingedeeld in twee poules en na drie partijen in de poule morgen de beste twee door naar de kruisfinales (halve finale). De winnaars daarvan strijden in de finale om de eindzege. Het toernooi heeft een prijzenpot van $7,5 miljoen. Alle spelers krijgen voor deelname aan het toernooi een starters fee van $179.000ATP World Tour Finals 2016. Dat is ook het bedrag wat een speler krijgt als het een wedstrijd in de poule weet te winnen. Als een spelers de finale bereikt krijgt het een bonus van $545.000 en wanneer het de finale wint $1.130.000. Mocht het zo zijn dat een speler alle wedstrijden in de poule weet te winnen en uiteindelijk ook het toernooi wint, dan mag hij in totaal $2.391.000 mee naar huis nemen.

Naast geld zijn er ook punten te verdienen voor de wereldranglijst. Een gewonnen wedstrijd in de poule levert 200 punten op. Dat is al heel hoog aangezien je normaal 5 wedstrijden moet winnen om 250 punten te verdienen bij een ATP250 toernooi. Wanneer een speler de finale haalt krijgt het 400 punten extra en als je de finale wint levert dat 500 punten op. In totaal kan een speler, wanneer het alle wedstrijden weet te winnen, 1500 punten verdienen voor de wereldranglijst.

Spelers & Poule
Door de afzegging van Federer en Nadal mogen Cilic en Thiem meedoen aan het toernooi. De geplaatste spelers zijn Murray (1), Djokovic (2), Wawrinka (3), Raonic (4), Nishikori (5), Monfils (6), Cilic (7) en Thiem (8). Deze spelers zijn door middel van loting verdeeld over twee groepen, de John McEnroe en Ivan Lendl poule.

John McEnroe poule:                                                   Ivan Lendl poule:
– Murray                                                                            – Djokovic
– Wawrinka                                                                       – Raonic
– Nishikori                                                                         – Monfils
– Cilic                                                                                  – Thiem

Op zondag zal Djokovic als titelverdediger het toernooi open met een wedstrijd tegen Thiem. Later op de dag is de andere wedstrijd in de poule, Raonic tegen Monfils. Op maandag komt de nieuwe nummer 1 van de wereld in actie. Murray neemt het op tegen Cilic en daarvoor spelen Wawrinka en Nishikori tegen elkaar.

WillHill

€25gratis
€25gratis
 • 25 Euro gratis
 • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
 • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
 • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
 • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
 • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
 • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
 • 100% Nederlands

John McEnroe poule
De poule met de nieuwe nummer 1 van de wereld. Murray won zoals we hadden verwacht ATP Masters Parijs en ging daarmee Djokovic op de ranglijst voorbij. Toch is het een pittige groep waarin Murray zit. Wawrinka is altijd een gevaarlijke klant als het gaat om grote toernooien. Hij kan zich als geen ander opladen voor een groot toernooi. Dat hij de laatste twee toernooien niet ver kwam zegt dus in principe niks over hem. Nishikori speelde de finale in Basel maar verloor al snel in Parijs van Tsonga. Hij is misschien wel het minste in vorm van deze spelers in de poule. Cilic is op dit moment de man in vorm. Hij verloor nog verrassend in de eerste ronde tijdens de ATP Masters Shanghai maar daarna won hij ATP Basel en haalde vorige week in Parijs de halve finale. Voor ons zijn Murray en Cilic de favoriet om door te gaan naar de halve finales.

Ivan Lendl poule
Je kan zeggen dat Djokovic het heeft getroffen met de loting. Hij verloor nog nooit een wedstrijd tegen zowel Raonic, Monfils als Thiem. Djokovic lag er alweer vroeg uit vorige week tijdens de ATP Masters in Parijs. Hij is zoekende en heeft nu zelfs een mental coach in de arm genomen. Diezelfde mental coach heeft de broer van Djokovic geholpen en de familie heeft dus ervaring met de beste man. Het is een teken dat hij al tijden niet lekker in zijn vel zit en mentaal in een dip zit. Hij zette vorig jaar een record door voor de vierde keer op rij het eindtoernooi te winnen. Iets wat nog geen enkele speler is gelukt. Hij heeft nu in totaal vijf keer het toernooi gewonnen en kan bij winst het record van Federer (zes eindoverwinningen) evenaren. Toch zien we hem wel naar de halve finale gaan in deze poule. Wie hem zal volgen is vrij onzeker. Thiem, Raonic en Monfils zijn alle drie niet meer in vorm. Thiem gaat zijn 28ste toernooi spelen van dit jaar. In vergelijking, Murray speelt zijn 17e toernooi. De vermoeidheid zal mee gaan tellen voor de jonge Oostenrijker. Raonic verloor in Basel meteen zijn eerste ronde partij van een qualifier en moest in de halve finale in Parijs opgeven met een blessure aan het rechterbeen. Hoe ernstig deze blessure is moeten we afwachten. Monfils speelde voor het laatst in ATP Stockholm en verloor daar meteen zijn eerste partij. Daarna kwam hij niet meer in actie in Basel/Wenen en Parijs. Zijn fysieke status is dus een vraagteken.

Favorieten
Gezien zijn huidige vorm kunnen we niet om Murray heen. Zeker omdat Djokovic echt moeite heeft op dit moment met zijn (mentale) spel. Hij zit in een lastige poule maar we zien hem zeker all the way gaan. Van extra druk zal in onze ogen geen spraken zijn. Hij speelt elk jaar op Wimbledon en daar is de druk ook enorm voor hem. Hij won het de afgelopen jaren, plus daarbij nog eens een olympisch toernooi op het Wimbledon complex. Hij zal extra gemotiveerd zijn om dit toernooi voor het eerst in zijn carrière winnend af te sluiten. Wie zijn tegenstander zal zijn in de finale? Misschien wel iemand waarmee hij in de poule heeft gezeten. We gokken 4/10 units dat Murray de ATP World Tour Finals 2016 op zijn naam schrijft tegen een odd van 2.20 bij bookmaker 888.

Andere top bookmakers om te wedden op ATP World Tour Finals 2016 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Maak dan nu een gratis account aan.

WillHill

€25gratis
€25gratis
 • 25 Euro gratis
 • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
 • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
 • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
 • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
 • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
 • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
 • 100% Nederlands