ATP Wimbledon 2019 voorbeschouwing

Op 1 juli start het derde grand slam toernooi van het jaar in de vorm van ATP Wimbledon 2019. Op het mooie en statige gras in Londen zullen 128 spelers over twee weken uitmaken wie er zich Wimbledon 2019 kampioen mag kronen. Vorig jaar wist Djokovic te finale te winnen door Anderson te verslaan. Anderson versloeg op spectaculaire wijze Federer in de kwartfinale. Lukt het de Zwitser nu wel om het toernooi te winnen of kan Djokovic zijn titel prolongeren? Wij van gokken op sport geven naast tips op WTA tennis en voetbal ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Wimbledon 2019.

ATP Wimbledon 2019 (gras)

Het traditierijke ATP Wimbledon 2019 toernooi dat op de All Englang Lawn Tennis and Croquet Club plaats zal vinden gaat met meer prijzengeld van start ten opzichten van vorig jaar. Er zijn in totaal 128 spelers actief en iedereen start in de eerste ronde. Er zijn 32 spelers geplaatst maar zoals gebruikelijk hanteert dit toernooi een eigen plaatsingslijst. Dit komt omdat spelen op gras specifieke eigenschappen vereist waardoor een speler die de laatste jaren goed heeft gepresteerd op gras een hogere plaatsing krijgt op ATP Wimbledon 2019. De top 8 geplaatste spelers zijn Djokovic (1), Federer (2), Nadal (3), Anderson (4), Thiem (5), Zverev (6), Tsitsipas (7) en Nishikori (8). Anderson staat bijvoorbeeld op nummer 8 van de ATP ranking maar krijgt dus van de organisatie plaats 4 toegewezen omdat hij vorig jaar de finale heeft gehaald. Haase is automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi en mag het in de eerste ronde opnemen tegen de Slovaak Kovalik. Voor een compleet overzicht van alle spelers en het complete speelschema verwijzen we naar deze link.

ATP Wimbledon 2019 prijzengeld

Met een totale prijzenpot van ruim €42 miljoen is dat een stijging van bijna 12%. Hieronder een overzicht wat het prijzengeld is per ronde.

Winnaar €2.645.874,97
Finalist €1.322.937,48
Halve finale €662.031,69
Kwartfinale €331.015,85
Vierde ronde €198.159,15
Derde ronde €124.975,37
Tweede ronde €81.065,11
Eerste ronde €50.665,69

ATP Wimbledon 2019 favorieten

Van de top drie heeft alleen Federer een toernooi op gras gespeeld. Hij wist in Halle geschiedenis te schrijven voor het toernooi voor de tiende keer te winnen. Hij lijkt beter in zijn vel te zitten ten opzichte van vorig jaar toen hij het gravelseizoen links liet liggen en de finale in Halle verloor van Coric. Nu Federer als tweede is geplaatst, en niet zoals de ATP ranglijst als derde, kan hij Djokovic alleen maar treffen in een mogelijke finale. We verwachten dat het opnieuw de oudjes zullen zijn die in de finale komen want van de jongere generatie heeft niemand de afgelopen laten zien dat ze stappen hebben gemaakt op gras. Zverev verloor al vroeg in Stuttgart en kwam niet ver in Halle. Thiem speelde op Queens maar wist daar geen potten te breken. Tsitsipas verloor de eerste wedstrijd in Rosmalen en won maar twee wedstrijden op Queens. Het waren zelfs oud gedienden Simon en Lopez die de finale haalde op Queens, wat aangeeft dat ervaring zeer belangrijk is voor het spelen op gras. Djokovic won vorig jaar op Wimbledon en hij zal toch wel een tik hebben gehad na de nederlaag tegen Thiem op Roland Garros. Hij kon het vierde grand slam op rij winnen maar na zijn zege op de Australian Open won hij nog maar één toernooi, en dat was in Madrid. We geven daarom Federer de beste kansen op Wimbledon te winnen, net als in 2017.

Gokken op ATP Wimbledon 2019 doen we met 1/10 units op Federer tegen een odd van 4.40 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op ATP Wimbledon 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker