ATP US Open 2017 voorbeschouwing

Op maandag 28 augustus gaat de ATP US Open 2017 van start en daarmee de laatste Grand Slam van het jaar. Twee weken lang speelt de top van het tennis op de USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, New York. Er zijn aanzienlijk wat afmeldingen in de top te vinden. Zo zijn titelverdediger Wawrinka en Djokovic er niet bij. Top 10 spelers Raonic en Nishikori zijn er niet bij vanwege blessures. Daarnaast is het afwachten hoe fit Murray is, hij komt voor de eerste keer in actie nadat hij op Wimbledon verloor met een heupblessure. Federer was twee weken geleden niet helemaal fit (rugblessure) in de finale van Montreal. Terwijl Nadal, de huidige nummer 1 van de wereld, geen al te beste indruk maakt op het hardcourt. Gaat er een outsider met de titel aan de haal? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP US Open 2017.

ATP US Open 2017 (hard)

Een toernooi waar nog geen sponsornaam aan is gekoppeld en daardoor is de officiële naam ook het US Open. Een toernooi dat al vanaf 1912 georganiseerd wordt en tot de grootste van de wereld US Open 2017behoord. Het toernooi begint op 28 augustus en de finale van de mannen zal op 10 september zijn. Het totale prijzengeld van de US Open, over het gehele toernooi, is dit jaar meer dan $50 miljoen. Daarmee gaat het de geschiedenis in als het toernooi met het hoogste totalen prijzengeld tot nu toe. Hieronder een overzicht wat de mannen per ronde krijgen aan prijzengeld op de ATP US Open 2017:
Winner: $3,700,000
Runner-Up: $1,825,000
Semifinalist: $920,000
Quarterfinalist: $470,000
Round of 16: $253,625
Round of 32: $144,000
Round of 64: $86,000
Round of 128: $50,000

Alleen al deelnemen aan het toernooi is al bijzonder lucratief te noemen. Er zullen dan ook weer genoeg opgaves zijn in de eerste ronde zoals we dat ook bij Wimbledon zagen. Spelers beginnen niet fit aan het duel om toch maar te kunnen spelen om zich te verzekeren van het prijzengeld. Er zijn 128 spelers actief waardoor iedereen in actie komt tijdens de eerste ronde. De top 8 geplaatste spelers zijn Nadal (1), Murray (2), Federer (3), A. Zverev (4), Cilic (5),  Thiem (6), Dimitrov (7) en Tsonga (8). Robin Haase is door een aantal afmeldingen voor de eerste keer in zijn loopbaan geplaatst voor een grand slam. Hij is nummer 32 van de plaatsingslijst en mag het in de eerste ronde opnemen tegen Edmund, die goed in vorm was tijdens Winston-Salem. Voor een compleet overzicht van alle deelnemers en het speelschema verwijzen we naar deze link.

ATP US Open 2017 favorieten

Als we de top van de ranglijst aflopen hebben we weinig vertrouwen Nadal en Murray. Nadal ziet er op hardcourt nog niet zo goed uit als andere jaren. Murray moest alle Masters toernooien afzeggen vanwege zijn heupblessure. Hij moet top fit zijn om zijn spel, hard werken en veel lopen, te kunnen spelen. De vraag blijft staan of hij dat wel is. Daarnaast heeft hij sinds Wimbledon geen enkele wedstrijd meer gespeeld en mist hij daardoor ritme. Als de rug van Federer voldoende is hersteld zien we hem als grote favoriet voor de titel. Maar de vraag is hoe fit is hij. Het toernooi is lang, de tegenstand zal in de eerste week nog niet al te veel zijn waardoor hij wel rustig in het toernooi zou kunnen groeien. A. Zverev won de finale in Montreal van Federer maar wist de lijn een week later niet door te trekken en verloor al vroeg in Cincinnati. Deze wisselvalligheid zal er bij de jonge Duitser nog uit moeten en mentaal zal hij nog stappen moeten maken. De mentale stap maken geldt ook voor Thiem en DImitrov. Beide kunnen verschrikkelijk goed spelen maar laten dat niet altijd zien. Tsonga en Goffin spelen wel, maar lijken beide niet helemaal fit te zijn en hebben moeite om de laatste maanden wedstrijden te winnen.

Kortom, er zijn een hoop vraagtekens bij zo ongeveer alle spelers. Federer heeft in heeft in het verleden vaker last gehad van zijn rug en dat sleepte dan nog vaak een maand met zich mee. We denken dat hij uiteindelijk niet fit genoeg zal zijn om het toernooi te winnen. We gaan voor een verrassing en dat is de US Open vaker overkomen met overwinningen van Cilic en Wawrinka. We gaan voor de jonge Duitser Zverev.

We gokken 2/10 units dat A. Zverev de ATP US Open 2017 wint tegen een odd van 8.00 bij bookmaker KroonSport.

Andere goede bookmakers om te gokken op ATP US Open 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!