ATP Roland Garros 2019 voorbeschouwing

Het Europese gravelseizoen loopt bijna op zijn einde en we sluiten het af met het tweede grand slam van het jaar namelijk ATP Roland Garros 2019. De grote ATP1000 Master toernooien in Monte Carlo, Madrid en Rome zijn achter de rug met Fognini, Djokovic en Nadal als winnaars. De toppers hebben deze week geen toernooi gespeeld maar rustig getraind op het Roland Garros complex. Vorig jaar wist Nadal Roland Garros voor de elfde keer te winnen. Kan hij zijn totaal aantal zeges naar twaalf brengen? Wij van gokken op sport geven naast tips op WTA tennis en voetbal ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Roland Garros 2019.

ATP Roland Garros 2019 prijzengeld

Roland Garros is een grand slam en valt daardoor eigenlijk niet onder de ATP maar onder de ITF vlag. Dit is nog het enige grand slam waar er tot twee games verschil zal worden gespeeld in de laatste set. Waar Wimbledon bij 12-12 een super tiebreak geldt, bij US Open altijd al een normale tiebreak werd gespeeld in de beslissende set en de Australian Open ook naar een super tiebreak is gegaan, blijft Roland Garros zoals het was. Het prijzengeld is ook dit jaar weer omhoog gegaan. Meedoen aan ATP Roland Garros 2019 dan krijg je minimaal €46.000 mee naar huis. Win je één wedstrijd dan krijg je €87.000 en bij twee winstpartijen krijg je €143.000. Kom je tot de vierde ronde dan ben je zeker van €243.000 en bij het behalen van de kwartfinale €415.000. Als halve finalist krijg je sowieso €590.000 en wanneer je de finale speelt krijg je minimaal €1,18 miljoen mee naar huis. De winnaar van het ATP Roland Garros 2019 krijgt uiteindelijk een cheque van €2,3 miljoen.

ATP Roland Garros 2019 loting

Net als bij ieder grand slam zijn er 128 spelers actief. Dat wil zeggen dat iedereen meteen in de eerste ronde in actie zal moeten komen. Zeven wedstrijden winnend afsluiten en je mag je grand slam kampioen noemen. Er zijn 32 spelers geplaatst voor ATP Roland Garros 2019. De top zestien geplaatste spelers zijn Djokovic (1), Nadal (2), Federer (3), Thiem (4), Zverev (5), Tsitsipas (6), Nishikori (7), Del Potro (8), Fognini (9), Khachanov (10), Cilic (11), Medveded (12), Coric (13), Monfils (14), Raonic (15) en Basilashvili (16). Haase is automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi en mag het in de eerste ronde opnemen tegen Kohlschreiber. Voor een compleet overzicht van alle deelnemers en het speelschema verwijzen we naar deze link.

ATP Roland Garros 2019 favorieten

Nadal lijkt op het laatste moment zijn vorm op gravel toch weer te pakken te hebben. Na verloren halve finales in Monte Carlo, Barcelona en Madrid wist hij de finale van Djokovic te winnen in Rome. Het was een rare finale met twee dikke sets voor Nadal met daartussen een 4-6 voor Djokovic. Djokovic won in Madrid en haalde dus de finale in Rome en kan terugkijken op een goede aanloop naar ATP Roland Garros 2019. Er waren zoals elk jaar veel klachten over de kwaliteit van de banen in Rome en dat irriteerde vooral Djokovic. Als we kijken naar de outsiders dan moeten we natuurlijk altijd Federer noemen maar hij lijkt tegen de subtop op gravel toch wel moeite te hebben. Tsitsipas, Fognini en Thiem behoren wat ons betreft tot de subtop van favorieten. Toch denken we dat Nadal zijn twaalfde titel hier zal pakken. Hij is net op tijd in vorm en fit genoeg voor ATP Roland Garros 2019 waar dat in Barcelona en Madrid nog niet het geval was. Daarnaast zit hij in het makkelijkste gedeelte van het schema.

Gokken op ATP Roland Garros 2019 doen we met 1/10 unit op Nadal tegen een odd van 2.20 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op ATP Roland Garros 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!