ATP Roland Garros 2018 voorbeschouwing

Op 27 mei start het tweede Grand Slam toernooi van het jaar in de vorm van ATP Roland Garros 2018. Twee weken lang strijden de mannen en vrouwen om de felbegeerde grand slam titel op gravel. Bij de mannen zagen we dit gravelseizoen Nadal weer domineren. Federer speelt ook dit toernooi niet en Murray is ook nog altijd afwezig door blessures. Alleen Djokovic van de oude big four is samen met Nadal aanwezig maar hij heeft duidelijk tijd nodig om weer op niveau te komen. Lukt het Nadal om zijn favorietenrol waar te maken of laat hij zich verrassen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Roland Garros 2018.

ATP Roland Garros 2018 prijzengeld

Het toernooi dat uiteraard gezamenlijk met de vrouwen zal worden gespeeld en zoals al een aantal jaar het prijzengeld voor beide gelijk is. Het totale prijzengeld bij de mannen is €13 miljoen. Wanneer een speler aan het hoofdtoernooi begint is hij gegarandeerd van €40.000. De tweede ronde is goed voor €79.000 en een derde ronde levert €130.000 op. Een plaats in de vierde ronde zorgt voor een cheque van €222.000. Haal je de tweede week en sta je in de kwartfinale dan mag je sowieso €380.000 bijschrijven. Bij het halen van de halve finale is het prijzengeld €560.000 en wanneer je de finale speelt ben je zeker van €1,12 miljoen. De winnaar van ATP Roland Garros 2018 krijgt een cheque van €2,2 miljoen.

ATP Roland Garros 2018 loting

Er zijn 128 spelers actief en daardoor komt iedereen in actie tijdens de eerste ronde. Van de top 50 van de wereld zijn er maar twee spelers afwezig waaronder natuurlijk Federer die net als vorig jaar het complete gravelseizoen links laat liggen. Er zijn 32 spelers geplaatst tijdens grand slams en de top acht geplaatste spelers zijn als volgt. Nadal (1), A. Zverev (2), Cilic (3), Dimitrov (4), Del Potro (5), Anderson (6), Thiem (7) en Goffin (8). Robin Haase is met zijn 44e plek op de wereldranglijst automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi en mag het opnemen tegen Goffin. Voor een compleet overzicht van het speelschema en alle deelnemers verwijzen we naar deze link.

ATP Roland Garros 2018 favorieten

Tijdens het afgelopen gravelseizoen is Nadal weer heer en meester op het gemalen baksteen. Alleen Thiem kon hem verslaan in Madrid maar voor de rest wist Nadal alle toernooien te winnen waaraan hij deelnam. Afgelopen weekend kwam hij goed weg want hij leek op weg te verliezen van A. Zverev in Rome maar de regengoden waren de Spanjaard gunstig gezind. Na de regenonderbreking wist Nadal de wedstrijd om te draaien en de derde set te winnen. Maar aangezien een grand slam bij de mannen over drie gewonnen sets gaat is de kans op een verrassing minder aanwezig.

Gokken op ATP Roland Garros 2018 doen we met 5/10 units op Nadal tegen een odd van 1.45 bij bookmaker Kroon.

Zelf gokken op ATP Roland Garros 2018? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Meld je gratis aan en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Top bookmaker

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands