ATP Masters Indian Wells voorbeschouwing

Na een week geen ATP Tour toernooien maar een weekend Davis Cup, staat het eerste ATP World Tour 1000 Masters series toernooi op het programma in Indian Wells. Het ATP Masters Indian Wells toernooi is een prestigieus toernooi dat Novak Djokovic de afgelopen twee jaar wist te winnen. Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing op dit toernooi en daar waar mogelijk tips om te wedden op tennis.

ATP1000ATP Masters Indian Wells (hard)
Net als bij de dames is dit ook een zeer groot toernooi bij de heren. ATP Masters Indian Wells is de eerste in een reeks van negen ATP 1000 toernooien. Het wordt zelfs het vijfde Grand Slam toernooi genoemd. Mede omdat het toernooi meer dan een gebruikelijke week in beslag neemt en het deelnemersaantal groter is ten opzichte van andere toernooien. Het toernooi wordt gespeeld van 9 tot en met 20 maart. Er doen in totaal 96 spelers aan mee waarvan de eerste 32 geplaatste spelers een bye hebben in de eerste ronde. Het prijzengeld bedraagt iets meer dan $7 miljoen, ook dat is aanzienlijk hoger vergeleken met de andere ATP 1000 toernooien. De top 8 van de plaatsingslijst is Djokovic (1), Murray (2), Wawrinka (3), Nadal (4), Berdych (5), Nishikori (6), Tsonga (7) en Gasquet (8)

Federer heeft nog te veel last van zijn knieblessure en heeft zich afgemeld voor dit toernooi. Een andere top 10 speler die zich heeft afgemeld is Ferrer. De Nederlanders Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn rechtstreeks toegelaten in het hoofdschema. Robin Haase treft in de eerste ronde de Argentijn Schwartzman, een gravelspeler. Er liggen dus kansen voor Haase en in de tweede ronde wacht Dolgopolov. Thiemo de Bakker zo aanvankelijk kwalificaties moeten spelen om zich te plaatsen voor het hoofdschema maar vanwege het afmelden van diverse spelers is hij doorgeschoven. Hij moet het in zijn eerste ronde partij opnemen tegen de stugge Tsjech Vesely. Daar zal De Bakker een hele kluif aan hebben. Ondanks dat er geen ATP Tour toernooi was afgelopen week zijn er toch diverse spelers actief geweest voor de Davis Cup. Zo kwamen Djokovic, Murray en Nishikori in DjokovicIndianWellsactie voor respectievelijk Servië, Groot-Brittannië en Japan. In de laatste ATP Tour toernooien zagen we opnieuw een goede Dominic Thiem die het toernooi van Acapulco op zijn naam wist te schrijven. De week daarvoor stond hij al in de finale van ATP Delray Beach. Een andere speler in vorm is Pablo Cuevas, de Uruguayaan won twee graveltoernooien op rij in Rio de Janeiro en Sao Paulo. De vraag is of hij zijn goede spel voort kan zetten op het hardcourt van Indian Wells. Stan Wawrinka won het ATP Dubai toernooi, mede omdat Novak Djokovic eerder in het toernooi moest opgeven met een ooginfectie. Hij gaf aan er last van te hebben gekregen sinds hij in Dubai was, maar het feit dat hij alweer Davis Cup heeft gespeeld is een teken dat hij verlost is van de infectie.

Favorieten
De afgelopen twee jaar wist Novak Djokovic het ATP Masters Indian Wells toernooi op zijn naam te schrijven en voor dit jaar is hij opnieuw de favoriet. Hij won dit toernooi in totaal al vier keer en de verwachting is dat hij het voor de vijfde keer op zijn naam zal schrijven. Rafael Nadal en Kei Nishikori zitten in zijn gedeelte van het schema maar daar heeft Djokovic op hardcourt de laatste jaren weinig problemen tegen gehad. In het onderste gedeelte van het schema zitten Stan Wawrinka en Andy Murray. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid in de halve finale uitmaken wie er in de finale zal spelen. De outright odd voor Novak Djokovic zit rond de 1.75 en dat lijkt ons een redelijke prijs. Zijn ooginfectie lijkt helemaal te zijn verdwenen getuige zijn optreden in de Davis Cup van afgelopen weekend. We gokken met 4/10 units tegen een odd van 1.73 bij betway.

Andere top bookmakers om te wedden op tennis zijn

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands