ATP Australian Open 2020 voorbeschouwing

Het eerste grand slam van het jaar is het ATP Australian Open 2020 en gaat op 20 januari van start met de finale op 2 februari. Djokovic pakte vorig jaar de titel en is opnieuw de favoriet. Toch zijn er genoeg kapers op de kust. Sommige spelers, zoals Rublev, hebben al laten zien dat ze ontzettend vroeg in het seizoen al in vorm zijn. Federer heeft de afgelopen weken nog geen wedstrijd op ATP niveau gespeeld en de vraag is hoe hij zal starten. Nadal leek tijdens de laatste dagen van de ATP Cup wat weg te zakken, maar heeft genoeg tijd gehad om bij te komen. Het is altijd de vraag of de grote spelers al zo vroeg in het seizoen in vorm zijn. Wie start het jaar goed en pakt meteen een slam? Wij van gokken op sport geven naast WTA tennis ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Australian Open 2020.

ATP Australian Open 2020 prijzengeld

Het totale prijzengeld voor de ATP Australian Open 2020 is bijna $50 miljoen (USD) en is met ruim 13% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Het extra prijzengeld is met name gegaan naar de eerste en tweede ronde. De winnaar krijgt maar een half procent meer in vergelijking met vorig jaar. Het prijzengeld is gelijk voor vrouwen en mannen toernooi. Hier een overzicht van het prijzengeld per ronde en van de uiteindelijke winnaar:

Winnaar $2.853.079
Finalist $1.430.000
Halve finale $720.221
Kwartfinale $363.560
Round 4 $207.748
Round 3 $124.649
Round 2 $88.639
Round 1 $62.325

ATP Australian Open 2020 loting

Tijdens een grand slam zijn er altijd 128 spelers aanwezig. Niemand heeft een bye in de eerste ronde en iedereen komt dus meteen in actie. Er zijn 32 spelers geplaatst. De top acht geplaatste spelers van de Australian Open 2020 zijn Nadal (1), Djokovic (2), Federer (3), Medvedev (4), Thiem (5), Tsitsipas (6), Zverev (7) en Berrettini (8). Federer zit aan de onderkant van het schema samen met Djokovic wat in potentie dus een halve finale kan zijn. Nadal zit als nummer één aan de bovenkant van het schema en kan al vroeg tegen Kyrgios aanlopen. Griekspoor kan zich als enige Nederlanders nog plaatsen voor het hoofdtoernooi, dan moet hij de laatste ronde in de kwalificaties overleven. Voor een compleet overzicht van alle spelers en het complete speelschema verwijzen we naar deze link.

Australian Open 2020 favorieten

Vorig jaar wist Djokovic de titel te pakken en hij is ook dit jaar weer de favoriet, zeker nadat hij Nadal versloeg in de ATP Cup. Maar in hoeverre krijgt Djokovic last van de omstandigheden rond Melbourne. De luchtkwaliteit is ontzettend slecht door alle bosbranden. Tijdens de kwalificaties zijn er al een aantal spelers onwel geworden en hebben daardoor op moeten geven. Voordat Djokovic aan zijn glutenvrije dieet begon had hij regelmatig last van kortademigheid. Nu speelt hij wel altijd op de grote center courts maar alle trainingen zullen op de buitenbanen zijn. Bij Nadal leek de ATP Cup net wat de lang te duren. Hij verloor van Goffin en Djokovic in de singles maar speelde wel heel erg veel wedstrijden omdat hij ook in dubbelspel speelde voor Spanje. De odd van Djokovic is te laag om te gokken op ATP Australian Open 2020, daarom zijn we meer value in de odd van Nadal.

Gokken op ATP Australian Open 2020 doen we met 1/10 unit op Nadal tegen een odd van 5.25 bij bookmaker Lucky Sports.

Zelf gokken op ATP Australian Open 2020 maar nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker