Asian Handicap

Na de 1X2 weddenschap is de Asian Handicap hoogstwaarschijnlijk de meest gebruikte weddenschap als het gaat om gokken op sport. Voor de beginnende speler kan dit nog wel eens voor verwarring zorgen maar wij van gokken op sport willen dit onderdeel zo goed mogelijk uitleggen zodat jij als speler gebruik gaat maken van dit type weddenschap. Allereerste de naam van dit type weddenschap, de Asian Handicap.

Zoals de naam al zegt ligt de oorsprong van dit type weddenschap in Azië. Daar is op een gegeven moment de Asian Handicap ontstaan omdat de Aziaten meer mogelijkheden wilde hebben om op een bepaalde wedstrijd in te zetten. Wanneer je naar een bookmaker gaat en je komt bij het gedeelte Asian Handicap dan zie je vaak een hoop plussen en minnen achter de naam van een team staan. Wat bedoelen ze daar nu mee? Nou dat getal, moet je als de eindstand van een wedstrijd is bereikt, er fictief bij optellen. Zoals in onderstaand voorbeeld. Je zet in op Team A +0.5 en de eindstand van de wedstrijd tegen Team B is 1-1. Nu tel je fictief je gekozen +0.5 bij de score van je gekozen team, in dit geval Team A. Dan krijg je de score 1.5 – 1 en heb je meer punten (of goals) dan Team B waardoor je weddenschap een winnende weddenschap is. Als Team A met 0-1 had verloren krijg je de Asian Handicap score 0.5 – 1 en dan verlies je de weddenschap. Met andere woorden, als je de +0.5 Asian Handicap weddenschap pakt dan win je wanneer je geselecteerde team wint of gelijk speelt.

Asian Handicap

We kunnen dit voorbeeld ook pakken met een min lijn. Stel je zet in op Team A -0.5 tegen Team B. De eindstand is 1-1, nu moet je de -0.5 nog bij je gekozen team afhalen. Dan krijg je de fictieve eindstand 0.5 – 1 waardoor je de weddenschap verliest. Als Team A met 1-0 had gewonnen en we corrigeren dit met de gekozen Asian Handicap dan komen we op een fictieve eindstand van 0.5 – 0 en win je de weddenschap. Kortom, wanneer je kiest voor een team met de Asian Handicap -0.5 moet het team winnen om de weddenschap te winnen. Elk ander resultaat zal resulteren in en verloren weddenschap.

Nu zijn er niet alleen halve (+0.5 en -0.5) en hele (+1 en -1) bij de Asian Handicap maar er zijn ook kwart lijnen (+0.25 en -0.25 of +0.75 en -0.75). Wat wil dit nu zeggen? In principe is de +0.25 kwart lijn een combinatie van 50% de +0.5 lijn en 50% de +0 lijn. Met andere woorden als je inzet op Team A met een +0.25 inzet en de einstand is 0-0, dan heb je de 50% met de +0.5 gewonnen maar de 50% van de +0 niet. Dus je krijgt dan maar een gedeelte van de weddenschap uitbetaald. Je zou de volle uitbetaling krijgen als het team had gewonnen. Een ander voorbeeld is de -0.75 lijn. Stel je zet in op Team A -0.75 en de eindstand is 1-0. Dan is de fictieve uitslag 0.25 – 0. Je wint dan de -0.5 lijn maar de -1 lijn (want -0.75 is een combinatie van -0.5 en -1) win je niet en dus krijg je maar een gedeelte van de weddenschap uitbetaald. In het geval van de -0.75 lijn krijg je alleen de volle winst uitbetaald als het team met twee doelpunten verschil wint.

Waarom toch al die kwart lijnen zou je denken. Het geeft de speler een extra optie en soms is de odd het meest aantrekkelijk bij een kwart lijn. Daarnaast neem je als speler een stukje risico weg door als het ware een combinatie te pakken van de halve en hele lijn. Overwegingen die je als speler tijdens het gokken op sport altijd moet maken. Als je tips van gokken op sport volgt met daarbij een Asian Handicap dan weet je zeker dat we de hoogst mogelijke odd gebruiken om de mogelijke winst te maximaliseren.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker