Argentinië

De AFA (Argentine Football Association) is opgericht in 1893 en is sinds 1912 lid van de FIFA. In 1916 vond het aansluiting bij de CONMEBOL federatie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Buenos Aires en het speelt haar thuiswedstrijden in het Antonia Vespucio Liberti (El Monumental). Argentinië won veertien keer de Copa America, eenmaal de Confederations Cup en tweemaal de wereldtitel. Jorge Sampaoli is de trainer van Argentinië en mag zijn aanvallende voetbalstijl laten zijn tijdens het WK voetbal 2018.

Kwalificatie Argentinië WK voetbal 2018

In de CONMEBOL kwalificaties was het lang wachten voordat Argentinië zich wist te plaatsen. Dat gebeurde pas tijdens de laatste speelronde. Het land heeft een wisselvallige kwalificatiereeks WK voetbal 2018 Argentiniëachter de rug. Dat had ook te maken met de selectie van het team want diverse keren waren het compleet andere selecties die voor de dag kwamen.

Voorgaande WK’s

Argentinië is er voor de zeventiende keer aanwezig op een WK eindronde. Tijdens de eerste editie in 1930 verloor het de finale van gastland Uruguay. In 1978 was het gastland en won het de finale na verlenging van Nederland met 3-1. In 1986 tijdens het WK in Mexico won Argentinië opnieuw het WK mede door de “hand van God” van Maradonna. In totaal won het dus twee keer de titel en verloor het drie keer de finale (1930, 1990 en 2014.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Sergio Romero, Nahuel Guzmán, Agustín Marchesín, Emanuel Mammana, Federico Fazio, Germán Pezzella, Emiliano Insúa, Javier Mascherano, Nicolás Otamendi, Leandro Paredes, Enzo Pérez, Matías Kranevitter, Diego Perotti, Eduardo Salvio, Éver Banega, Giovani Lo Celso, Alejandro Gómez, Emiliano Rigoni, Fernando Belluschi, Darío Benedetto, Sergio Agüero, Lionel Messi, Ángel Di María, Paulo Dybala en Cristian Pavón

Sterspeler

Messi is natuurlijk nog altijd de sterspeler van Argentinië. Hij heeft onlangs zijn contract bij FC Barcelona verlengt en lijkt daar niet meer te vertrekken. Bij zijn club heeft hij alle prijzen al weten te winnen die er mogelijk zijn maar bij zijn land heeft hij nog niets gewonnen. Zo verloor hij twee keer de finale om de Copa America en natuurlijk de verloren WK finale tegen Duitsland vier jaar geleden in Brazilië. Hij zal gebrand zijn om opnieuw goed te presteren en ver te komen op het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker