Amstel Gold Race 2019 voorbeschouwing

Na de kasseienklassiekers komen zoals gewoonlijk de heuvelklassiekers en zondag 21 april staat Amstel Gold Race 2019 op het programma. De enige voorjaarsklassieker op Nederlandse bodem staat voor de 54e keer op het programma. In totaal moeten de renners bijna 266 kilometer afleggen over 35 hellingen. Vorig jaar wist Valgren de zege te pakken voor oud winnaars Kreuziger en Gasparotto. Wie zal er dit jaar Amstel Gold Race 2019 winnen? Wij van gokken op sport geven naast een voorbeschouwing en tips om te gokken op Eredivisie voetbal en ATP tennis ook voorbeschouwing en tips om te gokken op Amstel Gold Race 2019.

Amstel Gold Race 2019 parcours

Het parcours is zo wat identiek als dat van vorig jaar met alleen een wijziging van startlocatie. Vorig jaar startte deze WorldTour klassieker nog op de Markt in Maastricht, dit jaar zal dat op het Vrijthof zijn. Waar veel koersen een hele lange aanloop kennen voordat ze een eerste helling of kasseistrook tegenkomen, is dat bij de Amstel Gold Race 2019 nooit het geval. Al na 10 kilometer komen de renners het eerste klimmetje tegen in de vorm van de Slingerberg en zo is het de hele dag draaien en keren.

In totaal moeten de renners 35 hellingen op met tweemaal de Sibbergrubbe, Bemelberg, Loorberg en de Gulperberg. De bekendste berg van Limburg is de Cauberg en deze staat drie keer op het programma. Tijdens de laatste 45 kilometer van de race komen de renners in minder dan 10 kilometer de Gulperberg, Kruisberg en Eyserbosweg tegen. Alle drie zijn het korte maar steile hellingen met stijgingspercentages van dubbele cijfers. Op 27 kilometer van de finish ligt de Keuterberg (steilste stuk 22%) en met nog 10 kilometer te gaan moeten de renners nog over de Cauberg en de Bemelerberg. Op de top van de Bemelerberg is het nog 6 kilometer naar de finish.
Amstel Gold Race 2019 parcours

Amstel Gold Race 2019 deelnemers

Alle WorldTour ploegen zijn verplicht aanwezig tijdens deze WorldTour koers. De organisatie heeft zeven wildcards gegeven aan procontinentale ploegen. Deze ploegen zijn Corendon-Circus, Roompot-Charles, Bardiani-CSF, Israel Cycling Academy, Sport Vlaanderen-Baloise, Vital Concept en Wanty-Gobert. In deze bijlage is de voorlopige startlijst te vinden. Alleen het team van Groupama-FDJ is nog niet bekend.

Amstel Gold Race 2019 favorieten

Nu de finish sinds 2017 niet meer vlak na de Cauberg ligt zien we dat deze koers veel meer geschikt is voor aanvallers in plaats van de gebruikelijke punchers. Gilbert heeft met zijn zege tijdens Parijs-Roubaix natuurlijk indruk gemaakt maar zou de oud winnaar al voldoende zijn hersteld? Alaphilippe kwam tijdens de ronde van het Baskenland ten val en moest uitvallen. Het is maar de vraag of hij voldoende fit is om alles te kunnen geven. Dat geldt ook voor Kwiatkowski die in dezelfde val terecht kwam als Alaphilippe. Afgelopen weekend zagen we dat Sagan dit seizoen net niet de vorm heeft om in de beslissende fase van een koers het verschil te maken. Schachmann heeft laten zien dat hij een heuvel op kan en daarna door kan trekken. Hij is in vorm en een gevaarlijke outsider voor de Amstel Gold Race 2019. Maar gezien de prestatie van Van der Poel in de afgelopen koersen waar hij van start is gegaan, moeten we toch voor hem kiezen. Als geen andere kan hij draaien en keren en dat is nou juist wat je de hele dag moet doen tijdens de Amstel Gold Race 2019. Hij kan een helling over en daarna nog sprinten op de meet. Hij heeft alle facetten om deze koers te winnen.

Gokken op Amstel Gold Race 2019 doen we met 1/10 units op Van der Poel tegen een odd van 6.50 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op Amstel Gold Race 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker