Ajax – Feyenoord voorbeschouwing

Komende zondag staat de eerste Klassieker van dit seizoen op het programma in de vorm van Ajax – Feyenoord, aftrap om 14:30. De afgelopen jaren was het zo dat eerst altijd Feyenoord – Ajax werd gespeeld in het seizoen en na de winterstop pas Ajax – Feyenoord. Dit jaar is het dus omgedraaid. Beide ploegen wonnen afgelopen weekend in de Eredivisie. Ajax won dik op bezoek bij Heerenveen terwijl Feyenoord met 3-0 won in de Kuip tegen PEC Zwolle. Het onderlinge verschil in de stand is maar twee punten. Lukt het Feyenoord om te verrassen of blijft Ajax bij PSV aanhaken voor het kampioenschap? Wij van gokken op sport geven naast tips op ATP tennis en Engels voetbal een voorbeschouwing en tips om te gokken op Ajax – Feyenoord.

Ajax

In het begin liep het wat stroef bij de Amsterdammers, was er wat onrust omtrent de positie van Ten Hag, maar het enige wat je dan als ploeg kan doen is winnen. En dat heeft Ajax sindsdien gedaan. Al merk je meteen dat de media er meteen op inspringt als er een nederlaag is, zoals op bezoek bij PSV. Ajax speelt midweeks nog voor de Champions League tegen Benfica. Het is altijd de vraag hoe de spelers uit zo’n duel komen maar we verwachten geen schokkende afwezigen bij de Klassieker.

Feyenoord

Waar het bij Ajax soepel gaat qua spel en scoren daar stokt het bij Feyenoord toch regelmatig. Het positiespel is niet goed genoeg en op het middenveld zit er te weinig creativiteit. Beide vleugelspelers komen ook altijd naar binnen waardoor het voor de verdediging makkelijker wordt en alles in een trechter loopt. Daarvoor wordt het voorspelbaar en krijgt de spits geen voorzetten om af te maken. Zoals dat met Elia in het kampioensjaar wel het geval was.

Ajax – Feyenoord voorspelling

Hoewel het verschil op het veld erg groot is, blijkt het verschil op de ranglijst maar twee punten te zijn. Wat ons betreft is dat geen afspiegeling van de werkelijkheid want Ajax voetbalt op alle fronten beter. Feyenoord heeft dit seizoen eigenlijk maar één wedstrijd gespeeld waar het niet werd geacht het spel te maken, en dat was tijdens de Johan Cruijff schaal tegen PSV. Het zou dus kunnen dat Feyenoord zich beter voelt wanneer het als ploeg het spel niet hoeft te maken. We kunnen verwachten dat tijdens Ajax – Feyenoord dat het geval zal zijn en Ajax meer de bal zal hebben. Maar toch verwachten we een thuiszege voor Ajax, iets wat gezien het spelersmateriaal volkomen logisch zou zijn.

Gokken op Ajax – Feyenoord doen we met 7/10 op Ajax tegen een odd van 1.61 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op Ajax – Feyenoord? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Top bookmaker

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands