1X2

De 1X2 weddenschap is de meest voorkomende weddenschap als het gaat om sporten waar een gelijkspel mogelijk is. Je kiest voor een thuiszege (1) een gelijkspel (X) of de uitzege (2). Soms is deze weddenschap aantrekkelijk om te gokken op sport. Met name als de tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn. Iedereen weet dat de odd van bijvoorbeeld Nederland tegen San Marino niet hoog zal zijn. Dan is er geen value in de odd te bespeuren en dan moet je als wedder op zoek naar andere weddenschappen. Maar wanneer Real Madrid tegen Barcelona moet voetballen dan zullen de odds veel hoger zijn en dan kan er zeker al value te vinden zijn. Hoe speelde Real Madrid de voorgaande wedstrijden? Welk team en spelers zijn in vorm en kunnen de wedstrijd beslissen? Als je dan een odd krijgt van ongeveer 2.25 dan is dat een hele mooie prijs.

De 1X2 odds hebben altijd een correlatie met elkaar. Dat wil zeggen dat wanneer een odd voor de thuiszege (1) 1.80 is, de odd voor uitzege (2) ongeveer rond de 4.30 ligt. Het gelijkspel (X) zal in dit voorbeeld rond de 4.00 liggen. Het kan een paar tienden schelen, dat is afhankelijk van de bookmaker waar je speelt. Bookmakers stellen het risico wat ze lopen bij en daardoor kunnen odds gedurende de tijd schommelen / veranderen. 1X2In principe zal een speler nooit meemaken dat je, wanneer je alle drie de opties speelt (thuiswinst, gelijkspel en uitwinst), altijd winst maakt. Stel dat je 1 euro inzet op een wedstrijd met de odds hierboven genomen (1.80, 4.00 en 4.30). De kans is vrij groot op een thuiszege waardoor je 1,80 wint maar wel drie euro in hebt gezet. Daardoor heb je 1,20 euro verlies. Natuurlijk, als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt dan win je 1 euro, maar aangezien dit minder voorkomt dan een thuiszege (daarom is de odd voor een thuiszege lager) zal je op de lange termijn verlies lijden.

Gokken op sport met gebruik van de 1X2 odd kan zeer rendabel zijn. Het gaat om hele wedstrijden en niet om momentopnames zoals corner en to score weddenschappen. De kunst is om de hele wedstrijd ook uit te zitten en geen cash outs of correctie weddenschappen uit te voeren. Je hebt van te voren beslist om te gokken op een voetbalwedstrijd en dan moet je ook vertrouwen hebben in jezelf om te wachten totdat de wedstrijd helemaal klaar is. De 1X2 weddenschap is de meest voorkomende weddenschap en vind je bij iedere bookmaker. De hoogte van de odds kunnen er bookmaker verschillen maar bij gokken op sport geven we altijd aan waar de je hoogste, en dus beste, odd kunt vinden.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker