KNVB bekerfinale 2016 voorbeschouwing

Vandaag staat om 18:00 de KNVB bekerfinale 2016 op het programma tussen Feyenoord en FC Utrecht. De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen in de KNVB bekerfinale won Utrecht, en scoorde Dirk Kuyt die toen nog voor FC Utrecht speelde. Wie gaat er met de beker aan de haal? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op de KNVB bekerfinale 2016.

Feyenoord
De Rotterdammers spelen niet alleen in het eigen stadion maar mogen ook in de eigen kleedkamer gaan zitten als thuis spelende ploeg. Feyenoord mag ook spelen in het thuis tenue en de fanatieke aanhang zit op de vertrouwde tribunes. Bekend terrein voor de spelers van Feyenoord dus in een wedstrijd die het seizoen toch moet redden. Een plek bij de top 3 was de doelstelling Bekerfinalemaar als je net na de winterstop 7 wedstrijden op rij verliest en ziet wat het gat nu is met PSV en Ajax dan kun je tot de conclusie komen dat er in vergelijking met voorgaande jaren niets is opgeschoten. Tijdens de laatste wedstrijd in de competitie kregen El Ahmadi, Botteghin en Kuyt rust, al moest Kuyt nog invallen laat in de tweede helft. Niemand liep een blessure of rode kaart op in de wedstrijd tegen Heracles dus iedereen kan fit aan het duel beginnen. Zelfs Kongolo kwam goed door de wedstrijd heen na weken afwezigheid in verband met een blessure. Het is afwachten of hij zal starten en als dat zo is dan waar. Nelom doet het de afgelopen wedstrijden vrij goed als linksback. Misschien blijft Kongolo wel gewoon staan in plaats van Botteghin. Kuyt en El Ahmadi zullen zeker terugkeren in de basis. Spits Kramer kan gewoon worden opgesteld omdat zijn tuchtzaak is verschoven naar dinsdag, dit in verband met ziekte van Reijnen. Feyenoord had sowieso in beroep kunnen gaan waardoor de spits altijd speelgerechtigd was voor de finale.

FC Utrecht
Net als Feyenoord gat FC Utrecht ook een aantal spelers rust in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Met als gevolg een 0-2 nederlaag. Geen goede generale dus maar de ploeg zal natuurlijk met de finale in het hoofd hebben gespeeld. Afgezien van deze nederlaag speelt FC Utrecht een prima seizoen en staat het op een plek die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Onder de nieuwe trainer Ten Hag heeft FC Utrecht dit jaar goed voetbal laten zien en al veel ploegen overklast als het gaat om positiespel. Dit in combinatie met spits en afmaker Haller heeft FC Utrecht gewoon een heel goede ploeg. Boymans speelde in het duel tegen De Graafschap, maar Ten Hag gaf aan dat Boymans niet speelde tegen Ajax omdat hij twee wedstrijden in één week niet goed aan kan. De verwachting is dus dat Barazite in zijn plaats zal spelen. Ramselaar begon ook op de bank maar moest begin tweede helft toch nog invallen. Veel leverde de wissels uiteindelijk niet op voor FC Utrecht. Doelman Ruiter is er definitief niet bij vanwege zijn gebroken hand. Er was nog even twijfel of hij met een aangepaste handschoen zou kunnen keepen maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Middenvelder Ayoub is ook afwezig in verband met een blessure.

Verwachting
Feyenoord won in totaal 11x de beker, FC Utrecht wist 3x beslag te leggen op de ‘dennenappel’. Zoals eerder vermeld stonden beide ploegen tegenover elkaar in 2003, toen won FC Utrecht. Feyenoord kan een record zetten door de finale te winnen en daarmee zes Eredivisie ploegen (PEC Zwolle, Ajax, Willem II, Roda JC, AZ en FC Utrecht) op weg naar bekerwinst te verslaan. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de KNVB beker. Toch zal het een hele kluif worden voor Feyenoord om van dit FC Utrecht te winnen. In de competitie wist Feyenoord 2x van FC Utrecht te winnen (3-2 en 1-2). Het verschil was dus steeds klein en de verwachting is dat dit opnieuw zo zal zijn. De spanning zal er bij beide ploegen flink opstaan en daarom verwachten we een niet al te hoogstaande finale. De bookmakers geven Feyenoord de rol als favoriet en dat is op zich logisch. Toch verwachten we een wedstrijd met weinig verschillen. De value zit dus bij FC Utrecht en daarom gokken we 4/10 units op de asian handicap +0.5 voor FC Utrecht, tegen een odd van 2.04 bij bookmaker 10Bet.

Andere top bookmakers om te wedden op de KNVB bekerfinale 2016 zijn

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Betathome

€50gratis
€50gratis
  • 50% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Uitgebreid assortiment

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • €25 gratis
  • Gebruik promocode F25